Søg
Close this search box.

Du har sandsynligvis set eller hørt emnet diskuteret i medierne: Træning i arbejdstiden.

Måske har I allerede en motions-ordning? Måske diskuteres det, om det er noget, der skal introduceres i din virksomhed?

Hvis man ser på medierne og diverse statistikker fra de seneste år, så viser billedet fortsat, at det kan betale sig at inspirere medarbejderne til træning. I nogle tilfælde vil afkastet være på op til 6 gange investeringen.

Der er mange fine eksempler på succesfulde motionsordninger;

Chili Security tilbyder obligatorisk træning i arbejdstiden for deres medarbejdere 2 x 1 time om uge.

ITW GSE (AXA Power) tilbyder frivilligt træning af 30 minutters varighed alle hverdage i frokostpausen.

Hvorfor skal I dyrke motion i arbejdstiden?

Fordele for dig som medarbejder

Motion reducerer risikoen for livstilssygdomme som diabetes, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, knogleskørhed, kolesterol og overvægt. Der er en større sundhedsmæssig risiko ved at være inaktiv frem for overvægtig.

Når du er aktiv, får du mere ilt til hjerne og celler. Det giver dig en bedre søvn, mindre træthed, bedre hukommelse og koncentration i løbet af dagen. Risikoen for fejl og skader reduceres.

At dyrke motion kan være afstressende. Du opnår en større følelse af velvære i kroppen. Dit hjertet bliver stærkere, og transporten af blod, ilt og næring til hele kroppen forbedres.

Når du motionerer i arbejdstiden, vil du opleve at der er mere tid til familie og fritidsinteresser, når arbejdsdagen slutter. Hvis du skal afsætte tid til træning i din fritid, stiger risikoen for at du springer træningen over, da den er i skarp konkurrence med dit privatliv og fritidsinteresser. Studier viser, at de medarbejdere, som har mulighed for at motionere i arbejdstiden, også er mere aktive i deres fritid.

Det er ofte lettere og sjovere, når du træner sammen med andre.

Fordele for din virksomhed

Det er ikke kun dig og dine kolleger, der får glæde af motionsaktiviteter. Det gavner også din virksomhed.

I vil få mindre fravær, særligt det kortvarige fravær. Risikoen for livsstilsrelaterede sygdomme falder, og du og dine kolleger opnår et forbedret immunforsvar mod infektion og virusbårne sygdomme.

Jeres fælles motion giver en sundt afbræk fra hverdagen. I bliver glade og tilfredse. I har mere energi og overskud til at håndtere udfordringer og stress, og jeres produktivitet stiger.

En nylig undersøgelse fra SDU dokumenterer, at selv blot en times motion om ugen i arbejdstiden, har en større positiv effekt, end hvis du skulle finde tid til træning i din fritid.  Det skyldes ikke alene motionen, men også fællesskabet omkring træningen. Trivslen øges, humøret stiger og hverdagens udfordringer er lettere at løse, når I kender hinanden fra andre sammenhænge end arbejde. Det er lettere at tale sammen, når man har en fælles interesse.

Hvor meget eller lidt skal der til, så I opnår en positiv effekt af motion på arbejdspladsen?

De officielle anbefalinger siger, at voksne skal være aktive i mindst 30 minutter om dagen af moderat intensitet. Om I vælger 15 minutter om dagen eller 1 time pr. uge er ikke afgørende. Langt vigtigere er det, at din virksomhed signalerer, at motion er en fast del af jeres virksomheds kultur fremadrettet, så kan I justere op og ned i forhold til ressourcer og behov.

Der findes ikke en “fix og færdig” motionsmodel, som kan bruges til alle virksomheder. Med tilpasning kan motion lade sig gøre langt de fleste steder, men der er nogle kriterier for, at det kan blive en succes.

Eksempler på populære motionsaktiviteter

 

Brug for support?

I er velkommen til at kontakte mig for sparring og ideer til, hvordan I kan inspirere jeres medarbejdere til en mere aktiv hverdag.

Du finder kontakt detaljer her

 

Ønsker du mere viden?

Så tilmeld dig nyhedsbrev herunder.

.

Navn:

Email:

Hvis det viser sig ikke at være for dig, så kan du altid framelde med et klik.