Søg
Close this search box.

Spis mavepinen væk og få mere energi i julen

Julemåneden er godt i gang med alt hvad det indebærer af travlhed og julehygge. Det er let at føle sig udmattet i disse dage med mange aktiviteter og vintermørke. Min mission er derfor at hjælpe dig og dine kolleger med at få genskabt energien på det område, som tapper os hurtigst for energi i julen – nemlig vores mad. Spis mavepinen væk i julen.

SÆT FOKUS PÅ GRØNT

Her taler vi ikke om juletræer, grøn Tuborg eller farven på gavepapiret. Derimod handler det om at få genskabt syre/base balancen. Og hvad betyder det så?

Syre er naturligt forekommende i kroppen, men særligt i julen sker der typisk en overproduktion af syre, fordi vi indtager store mængder af fødevarer, der blandt andet indholder sukker og fedt. Når der er overproduktion af syre, så tales der ofte om inflammation. Syren påvirker vores kroppe med ubehag, ondt i maven, halsbrand, urolig eller dårlig søvn. Det stresser vores kroppe, gør os trætte og påvirker vores immunforsvar på langt sigt.

balance mellem syre og base

Hjælp dine medarbejdere

Ved at skabe fokus og opmærksomhed på et øget indtag af grøntsager i julemåneden, kan I hjælpe jeres medarbejderne til at bekæmpe og mindske konsekvenserne af den tunge og søde julemad og opretholde energien.

I kan støtte jeres medarbejderne ved med aktiviteter, som fremmer forståelsen af syre/base balance. Giv dem små enkle redskaber, der har positiv og langtidsholdbar effekt. Hjælp dem med at tænke grøntsager ind i alle måltider og mellemmåltider.

Lav happenings, konkurrencer eller små individuelle udfordringer, hvor der skabes fokus på emner som f.eks.;

  • forberedelse og måltidsinspiration
  • tips og tricks til når man er på farten
  • genveje til hvordan man kan skubbe mere grønt i julemenuen eller ind imellem julebuffeterne.

Husk at aktiviteterne ikke skal være forbundet med forbud – det duer nemlig ikke i julen – men derimod om at opnå bedre nydelse uden tilhørende ubehag.

Concepts4Life kan understøtte jer med materialer og konkrete temaer

Eksempelvis

”Hvorfor skal man spise frugt og grønt”

Her introduceres medarbejderne for fordelene ved at spise grønt, herunder vitaminer, mineraler og fibre. Hvad betyder det for kroppen, blodsukkeret og lækkersulten? Hvad skal man vælge og hvordan får man mere grønt i måltiderne uden at det bliver besværligt?

Balance i regnskabet giver overskud og energi”

Med dette tema introduceres medarbejderne til hvordan ubalancer i kroppen har stor indflydelse på deres sundhed, energi og generelle velbefindende, og hvordan de selv kan styre det med simple redskaber. Grøntsagerne er vigtige, da de med deres basiske egenskaber genskaber balancen i kroppen. Medarbejderen får konkrete værktøjer, som de omgående kan bruge i deres hverdag – både til de dage hvor planlægning og forberedelse fungerer godt, og til de dage hvor planlægningen smuldrer.

Fortvivl ikke

Skulle du finde dig selv med fingrene i pebernødderne, så husk at hvis du har spist grøntsager inden, så er der mindre plads til pebernødder og at grøntsagerne kan fungere som  ”modgift” der hæmmer syreproduktion med sine basiske egenskaber. Det handler ganske enkelt om at finde balance. Spørg dig selv, hvordan DU finder din egen balance i julen.

Andre energitemaer som du kan dele med dine kolleger

Mere inspiration til en jul med mere overskud og energi herunder

Er du nysgerrig på mere?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet, hvor du får inspiration til mere energi i hverdagen for dig og dine medarbejdere.

.

Navn:

Email:

Hvis det viser sig ikke at være for dig, så kan du altid framelde med et klik.

BLIV UDDANNET SUNDHEDSAGENT

Lær at lave jeres egne trivselskampagner forankret i jeres organisation langt ind i fremtiden.

www.sundhedsagent.dk

KICKSTART TRIVSLEN PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Få nyhedsbreve kvit og frit med konkrete værktøjer og ideer, så du kan hjælpe dine kolleger til en hverdag med mere sundhed og arbejdsglæde.

Du modtager også tilbud på kurser og rådgivning. 

Du kan til enhver tid framelde med ét klik. 

 

Navn:

Email: