Sommersøvn

Sover dine medarbejdere godt i sommerhalvåret? Hvad kan du gøre for at hjælpe dem til bedre sommersøvn?

Så er sommertiden på vej. Vi har lige passeret forårsjævndøgn, hvor dag og nat er lige lange, og i den kommende weekend skifter vi fra vintertid til sommertid.

Det næste halvår byder på flere lyse end mørke timer. Når først ure og havemøbler er blevet stillet frem, kan vi nyde endnu mere dagslys hen på aftenen.

Brug sæsonskiftet som tema i jeres sundhed og trivselsaktiviteter.

Sæt fokus på de nye muligheder og de aktiviteter, der nu kan boostes med mere dagslys og lunere dagtemperaturer. Vi har mere lyst, energi og bedre muligheder for at være aktive både før og efter job. Det er nu, at de gode vaner skal etableres.

Inden job:

  • Frisk morgenløbetur
  • Morgentræning f.eks. styrketræning, yoga eller Qigong på terrassen
  • En dejlig morgendukkert
  • Cykeltur på job

Efter job

  • Leg og udendørsliv med familien
  • Løb, cykling og vandring
  • Picnic i skoven eller på stranden
  • Friske sommer grøntsager

Forebyg på de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med forår og sommervejr.

Med lys og varme er det også snart farvel til det kølige soveværelse, hvor man kan kravle ned under dynen, trække den helt op til næsten og putte sig godt. Ligge helt tæt med sin partner og sove i arm.

Lige pludselig kan det være svært at falde til ro, når soveværelset er lyst og varmt. Der skal luftes ud om morgenen, så sved kan fordampe fra seng, dyne, pude og madrasse og der skal luftes ud igen inden sengetid for at få varmen ud.

Varmen og udluftningen indebærer pollen, flere støvmider og insekter i soveværelset. Det stiller større krav til rengøring. Hvis du har medarbejdere, der lider af pollenallergi, så kan det påvirke kvaliteten af deres søvn og koncentrationsevne de kommende måneder.

Der er også behov for mere væske for at genoprette væskebalancen efter nattens væsketab.

Medarbejdere, der har nattearbejde, kan møde ekstra udfordringer i sommermånederne. Udover lys og varme, så kan støj og aktiviteter i nabohaverne, fra håndværkere og fuglekvidder forstyrre roen og kvaliteten af sommersøvnen.

Små tips og tricks kan gøre stor forskel på sommersøvn for dig og dine kolleger

Concepts4Life hjælper gerne med ideer, viden og materialer omkring emnet.

Har I brug for inspiration og fornyelse af jeres forebyggende aktiviteter, så kontakt os for et uforpligtende møde. Vores fokus er på at skabe mere energi i hverdagen med små skridt indenfor vaner, søvn, vejrtrækning, ernæring og aktivitet.

Tilmeld dig nyhedsbrev herunder.

.

Navn:

Email:

Hvis det viser sig ikke at være for dig, så kan du altid framelde med et klik.