Søg
Close this search box.

Tilbage på jobbet efter ferie

Ferie er værdifuldt for både medarbejder og virksomhed. Ferien skaber glæde og forventning, giver mulighed for restitution og genskaber energidepoterne.

Men faktisk er det ikke ualmindeligt, at en medarbejder efter en stresset periode starter sin ferie med et ringe immunforsvar og måske skal bruge nogle dage på at bekæmpe forkølelser, virus og infektioner.

Dertil kommer at medarbejderen måske har opsat en masse forventninger og et stramt program for sin ferie, og dermed en forøget risiko for at give slip på de ellers sunde vaner.

Det er vigtigt at virksomheden anerkender feriens betydning for både medarbejderens velbefindende og arbejdsindsats. Selvfølgelig skal der være plads til at holde ferie uden dårlig samvittighed. Ofte glemmer vi dog også at tiden før og efter ferien faktisk kan være udfordrende for medarbejderne.

Ved at sætte en dagsorden og skabe en kultur hvor der er fokus på ritualerne både før, under og efter ferien, så hjælper din virksomhed medarbejderne til at få mere optimalt udbytte ud af ferien.

Inden ferien

Sæt fokus på neddrosling, overdragelse og deadlines, så overgangen fra hverdag til ferie bliver så smidig som mulig. Få en god dialog om dette inden ferien starter så medarbejderne har mulighed for at byde ind deres behov og ideer til hvad de hver især har brug for.

På ferien

Det er naturligvis medarbejderens helt eget valg hvordan vedkommende ønsker at tilbringe sin ferie. Men lidt kærlig inspiration og opmærksomhed på hvad formålet er med ferien, kan hjælpe medarbejderne til at fastholde deres gode vaner med plads til familieliv, aktiviteter og is fra Vaffelhuset.

Læs artiklen 12 tips til en god og sund ferie

Efter ferien

Gør plads til den blide opstart. Byd hinanden velkommen med et smil. Giv medarbejderen ro til at komme tilbage, få styr på mailboksen og aftalerne, inden den første stak opgaver lander på bordet.

Få inspiration og ideer til den blide feriestart

Concepts4Life kan hjælpe jer med materialer og aktiviteter, der skaber opmærksomhed på at gøre overgangen mellem arbejde og ferie mindre stressende. Tilmeld dig nyhedsbrev for mere inspiration eller følg med på de sociale medier.

Lyder det interessant? Så tilmeld dig herunder.

.

Navn:

Email:

BLIV UDDANNET SUNDHEDSAGENT

Lær at lave jeres egne trivselskampagner forankret i jeres organisation langt ind i fremtiden.

www.sundhedsagent.dk

KICKSTART TRIVSLEN PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Få nyhedsbreve kvit og frit med konkrete værktøjer og ideer, så du kan hjælpe dine kolleger til en hverdag med mere sundhed og arbejdsglæde.

Du modtager også tilbud på kurser og rådgivning. 

Du kan til enhver tid framelde med ét klik. 

 

Navn:

Email: