Søg
Close this search box.

12 tips til en god og sund ferie

Hvad er formålet med ferie for dig? Hvordan bruger du egen ferie bedst hvis du skal have optimalt udbytte af den? Læs denne artikel og få vores bud på 12 tips til en god og sund ferie, så du kan vende tilbage til hverdagen med mere overskud og energi.

Med en travl hverdag kan vi have en tendens til at have et højt niveau af forventninger til hvor meget vi skal nå i vores ferier. Formålet med ferie er at slappe af og få ladet energi depoterne op. Har du brug for ferie efter ferien, så er det måske et tegn på at der er behov for lidt justering 🙂

”Find tid til dig selv”

Skab plads til dig selv. Ferien kan give dig mulighed for at du øver dig på at sætte dig selv først. Hvad er dine behov?

Sæt tid af til dig selv. Brug tiden på refleksion og aktiviteter du nyder. Find ind til kernen af hvem du er, hvad du drømmer om og hvor du er på vej hen. Gå en tur, fordyb dig i noget kreativt du holder af, og hvor der er plads til at tankerne kan flyde let.

”Afprøv nye aktiviteter”

Kom ud og udforsk dit nabolag. Brug cyklen eller gå en tur. Tag et kajakkursus eller afprøv nye træningsformer.

Når du lærer nyt, træner du din krop og hjerne. Der er med til at skabe nye neurologiske hjerneforbindelser og det påvirker positivt både din balance, koordinationsevne samt dit fysiske og mentale velbefindende.

”Vær aktiv med din nærmeste”.

Skab gode minder som I kan sammen kan nyde og tale om når hverdagen melder sig. Det behøver ikke at være omfattede. 

Leg eller dans. Find en klatrepark eller tag ud i naturen med pic nic kurven under armen, Vær turist i dit nærområde og oplev nye sider af dit nabolag som du måske ikke kender.

”Nyd sæsonens grønt”

Sommerens grønt smager helt fantastisk og er sprængfyldt med masser af gode vitaminer og mineraler, som støtter og opbygger dit immunforsvar.

Brug de råvarer der er i sæson lige nu. Tag cyklen ud i ferielandet og find jordbær, ærter eller nye kartofler.

”Karriereplan”

Når du giver dig selv tid til at slappe af, så kommer de gode ideer. Anskaf en notesbog og skriv ned dine ideer ned. Inspirationen kan du bruge det næste halve års tid, så du kan fastholde dig selv på at du får realiseret dine ideer og planer.

”Skab gode vaner”

Drømmer du om mere grønt i din kost? Eller måske har du et søvnmønster der skal rettes op på? Sæt de nye vaner i gang nu, så du får afprøvet og tilpasset det godt til din livsstil. Så du får en lettere start efter ferien.

”Undgå at overbooke kalenderen”

Drop en tætpakket ferie med mange aftaler. Ferie handler om afslapning, spontanitet og lyst. Hvis du fylder på og har en tætpakket feriekalender med en masse praktiske ting du bør og skal gøre i din ferie, så har du faktisk brug for ferie ovenpå ferien.

”Reducer støj til hjernen”

Din hjerne har brug for ro og afslapning. Undgå så vidt muligt e-mails og sociale medier. Øv dig på at være nærværende. Hvis det er lykkedes for dig at glemme dit password til din computer i løbet af din ferie, så har du gjort det godt 😉

”Brug tid med dem du holder af”

Tid med dine nærmeste er vigtig. Slip telefoner, ipads og lignende. Læg dem helt væk. Nyd at være sammen med hinanden. Spil brætspil, brug tid på fælles madlavning og bevæg jer udendørs. Det er når vi er sammen i længere tid at vi lærer hinanden at kende og får talt om de ting vi ikke normalt har tid til.

”Gør klar til en effektiv hverdag”

De sidste dage inden opstart, brug evt lidt tid på at se dig omkring i dit hjem.

Er der ting der skal fixes for at gøre den travle hverdag lettere? Er der behov for at flytte lidt rundt på tingene for at skabe et bedre hverdagsflow, så I ikke spilder tid på at lede efter ting.

Få ryddet op og smidt ud af gammelt tøj eller andet der fylder og flyder.

”Hold topmøde med din partner eller en ven”

Del jeres drømme, behov og ambitioner for det næste halve års tid, så I kan inspirere og støtte hinanden undervejs til at realisere det som er vigtigt for hver af jer.

”Lav en ugeplan”

Sørg for at der er en hverdagsplan foran dig som støtter dig både privat og i dit arbejdsliv. Hvordan fungerer I bedst med indkøb, madplaner og transport? Hvornår der er plads til at den enkelte kan dyrke sine interesser og sport?

Skaf den hjælp du har brug for, så du kan fastholde dine mål. Det skal være tydeligt af din plan hvem har ansvaret på hvilke dage for børn, madlavning og andet praktisk.


Nysgerrig på mere?

Ønsker du mere inspiration til hvordan I kan arbejde med trivsel og forebyggelse i jeres virksomhed?

Så tilmeld dig herunder.

.

Navn:

Email:

Hvis det viser sig ikke at være for dig, så kan du altid framelde med et klik.

BLIV UDDANNET SUNDHEDSAGENT

Lær at lave jeres egne trivselskampagner forankret i jeres organisation langt ind i fremtiden.

www.sundhedsagent.dk

KICKSTART TRIVSLEN PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Få nyhedsbreve kvit og frit med konkrete værktøjer og ideer, så du kan hjælpe dine kolleger til en hverdag med mere sundhed og arbejdsglæde.

Du modtager også tilbud på kurser og rådgivning. 

Du kan til enhver tid framelde med ét klik. 

 

Navn:

Email: