12 tips til en god og sund ferie

Har du brug for ferie efter ferien? Læs denne artikel og få 12 tips til en god og sund ferie, så du kan vende tilbage til hverdagen med mere overskud og energi.

Med en travl hverdag kan vi have en tendens til at have et højt niveau af forventninger til hvor meget vi skal nå i vores ferier. Formålet med ferie er at slappe af og få ladet energi depoterne op.

”Find tid til dig selv”

Sæt tid af til dig selv. Brug tiden på refleksion og aktiviteter du nyder. Find ind til kernen af hvem du er, hvad du drømmer om og hvor du er på vej hen. Gå en tur, fordyb dig i noget kreativt du holder af, og hvor der er plads til at tankerne kan flyde let.

”Afprøv nye aktiviteter”

Kom ud og udforsk dit nabolag. Brug cyklen eller gå en tur. Tag et kajakkursus eller afprøv nye træningsformer.

”Vær aktiv med din nærmeste”.

Leg eller dans. Find en klatrepark eller tag ud i naturen, Vær turist i dit nærområde

”Nyd sæsonens grønt”

Brug de råvarer der er fremme. Tag cyklen ud i ferielandet og find jordbær, ærter eller nye kartofler

”Karriereplan”

Når du giver dig selv tid til at slappe af, så kommer de gode ideer. Skriv ned dine ideer ned. Inspirationen kan du bruge det næste halve års tid, så du kan holde dig selv op på dine ideer og planer.

”Skab gode vaner”

Drømmer du om mere grønt i din kost? Eller måske har du et søvnmønster der skal rettes op på? Sæt de nye vaner i gang, så du får en lettere start efter ferien

”Undgå at overbooke kalenderen”

Drop en tætpakket ferie med mange aftaler. Ferie handler om afslapning, spontanitet og lyst. Hvis du fylder på og har en tætpakket kalender med en masse du bør og skal gøre i din ferie, så har du faktisk brug for ferie ovenpå ferien.

”Reducer støj til hjernen”

Din hjerne har brug for ro og afslapning. Undgå så vidt muligt e-mails og sociale medier. Hvis der er lykkedes for dig at glemme dit password til din computer, så har du gjort det godt 😉

”Brug tid med dem du holder af”

Tid med dine nærmeste er vigtig. Slip telefoner, ipads og lignende. Læg dem helt væk. Nyd at være sammen. Spil brætspil, lav mad og bevæg jer udendørs. Det er når vi er sammen i længere tid at vi lærer hinanden at kende og får talt om de ting vi ikke normalt har tid til.

”Gør klar til en effektiv hverdag”

De sidste dage inden opstart, kig dig omkring i dit hjem. Er der ting der skal fixes for at gøre den travle hverdag lettere. Få ryddet op og smidt ud af gammelt tøj eller andet der fylder og flyder.

”Hold topmøde med din partner eller en ven”

Del jeres drømme, behov og ambitioner for det næste halve års tid, så I kan inspirere og støtte hinanden undervejs. ”Lav en ugeplan” Sørg for at der er en hverdagsplan foran dig som støtter dig både privat og i dit arbejdsliv. Skaf den hjælp du har brug for, så du kan fastholde dine mål. Planen skal indeholde hvem har ansvaret på hvilke dage for børn og madlavning. Hvornår der er plads til at den enkelte kan dyrke sine interesser og sport.