Søg
Close this search box.

Det fleste af os ved jo godt at vi skal huske at drikke vand. Alligevel så sker det at vi udsætter, springer over eller helt glemmer at drikke vand, fordi vi har for travlt og dermed sætter vi væskebalancen over styr.

Men det gavner os kun kortsigtet. Faktisk er konsekvenserne ved væskemangel større end vi forestiller os.

Du og dine kollegers evne til at administrere jeres væskebalance har stort betydning for jeres virksomhed. For det rammer jeres sundhed, jeres trivsel, jeres koncentrationsevne og ikke mindst jeres produktivitet, når I ikke får væske nok.

Så hermed en opfordring: Hjælp dig selv og dine kolleger med at huske at få væske nok i løbet af dagen.

Væske har stor indflydelse på krop og hjerne

Vand er livsnødvendigt for at DU fungerer optimalt. Det er derfor vigtigt at opretholde din væskebalance.

Hovedparten af din krop består af vand. Afhængig af kropbygning så kan din krop faktisk bestå af op til mellem 60-70 % væske.

Væsken befinder sig i alle dele af din krop. Den er i cellerne, imellem cellerne, i organerne, i din hjerne og i blodet. Vandet hjælper bl.a. med at transportere vigtig næring rundt i kroppen og støtter kroppens evne til at fjerne affaldsstoffer.

Der er også væske i dine muskler, i bruskskiverne mellem dine led, i din hud og bindevæv. Vandet virker absorberende og sikrer spændstigheden så du fungerer optimalt.

Kontant afregning

Dagligt mister du omkring 2 liter væske. Derfor er det vigtigt at du løbende får tilført ny væske via din kost og drikkevarer. Altså ikke kun om morgenen – eller aften. Nej – hele dagen!

Desuden er der en række af parametre som påvirker væskebalancen yderligere. Dehydrering er nemlig ikke kun noget der hører sommerhalvåret til. Niks. Dehydrering kan faktisk også forekomme om vinteren. Der er andre parametre der påvirker væskebalancen – eksempelvis rumtemperatur, ventilation, luftfugtighed, beklædning og aktivitetsniveau. Der findes desuden føde- og drikkevarer der har en dehydrerende effekt.

Vidste du f.eks. et fald i din væskebalance med blot et par procenter påvirker din krops fysiske ydeevne, din koncentrationsevne og din reaktionstid? Dvs. du føler dig hurtigere træt, har svært ved at holde fokus og kommer måske lettere til skade. Det samme gælder for dine kolleger.

Blot et par timer uden væske kan skabe dehydrering i kroppen, og det kan tage mange timer at rette op på. Og det er vi ikke altid opmærksomme på.

Sygdomme og kroniske lidelser

”Husk at få nok vand”. Det er det første råd lægen giver os når vi ligger hjemme med feber.

En ringe væskebalance kan også have vidtrækkende og mere varige alvorlige konsekvenser. Videnskaben har for længst dokumenteret at væskebalance har stor indflydelse på hvordan vores krop bekæmper eller udvikler kronisk sygdom og skader.

Til gengæld kan en stabil væskebalance kan være med til at lindre en stor del af vores kroniske sygdomme, afhjælpe muskelspændinger, hovedpine og meget mere.

Støt kolleger til en bedre væskebalance

Det behøver ikke at være en bekostelig affære at sætte fokus på væskebalance i jeres organisation.

Lav aktiviteter og kampagner der øger fokus på at drikke mere vand i løbet af dagen. Det kan reducere risici og omkostninger, samt øge trivslen for både dig og dine kolleger.

Lær at genkende signalerne ved væskemangel. Kroppen sender mange signaler når den har brug for væske. Tørst er blot et af mange signaler på at du allerede er dehydreret.

Oplys kollegerne om vigtigheden af drikke mere vand. Det gælder både de risici der er ved ikke at få nok væske og fokuser på alle de fordele der er ved at øge væske indtaget

Gør vand tilgængeligt overalt i jeres organisation. Det gælder både i pauserne, i arbejdet, når der holdes møder og ikke mindst når medarbejdere er på farten

Eksperimentér og lav udfordringer så I øver jer på at drikke mere vand. Og husk at lægge mærke til forskellen.

Væskekampagne fra Concepts4Life

Concepts4Life har gjort det let for jer, så I ikke behøver at bruge ressourcer på at skabe jeres egne aktiviteter

Vi har udviklet en væskekampagne, der sætter fokus på at få mere væske i løbet af både arbejdsdagen og i fritiden. Kampagnen indeholder alt hvad I skal bruge: Plakater, materialer, aktiviteter og små udfordringer så I sammen bliver bedre til at huske at drikke vand.

Kampagnen introducerer medarbejderne for en række redskaber, så de bliver opmærksomme på tegn på dehydrering. De mindes om hvor meget de skal drikke og ikke mindst hvordan de bliver bedre til huske at få nok væske.

Du er velkommen til at tage kontakt for en nærmere introduktion.

SÅ HUSK DET NU: DRIK VAND – HELE DAGEN!

Andre kampagner til dig og dine kolleger

Concepts4Life tilbyder en lang række kampagner og aktiviteter som hjælper dig og dine kolleger til en sundere hverdag. Klik her for mere viden.

Eller tilmeld dig nyhedsbrevet, så får du direkte besked når vi udgiver nye kampagnematerialer.

Lyder det interessant? Så tilmeld dig herunder.

.

Navn:

Email:

Hvis det viser sig ikke at være for dig, så kan du altid framelde med et klik.