Søg
Close this search box.

Vintertrætte medarbejdere

kvinde favner efterårets ankomst

 

Fasthold dine medarbejders energi og hjælp dem med at undgå vintertræthed

  • Har du vinterdeprimerede eller vintertrætte medarbejdere?
  • Er du selv vintertræt?

Så er det nu du skal igang med at forebygge!

Vinterdepression og vintertræthed er en er usynlig lidelse. Faktisk er der mange, der har udfordringer med og fungerer dårligere i takt med vintermørkets ankomst.

Fra allerede fra september sker der et markant skifte i den energibalance vi har til rådighed på dagen. I takt med at antallet af mørke timer på dagen stiger, vil det påvirke vores døgnrytme, energiniveau og humør. Nogle af os vil i løbet af de kommende måneder bliver ramt af vintertræthed eller sågar en reel vinterdepression.

Hvis du har trætte medarbejdere, kan det påvirke produktiviteten og samarbejdet i din virksomhed.

Hvorfor bliver man vintertræt

Der er tale om en simpel biokemisk forklaring på fænomenet. Svaret ligger i vores kroppe og hormoner. Kroppen er indrettet, så den reagerer på lys og mørke. Når der er mindre dagslys, bliver vi trætte. Det er helt naturligt og vi ser eksemplerne tydeligt fra andre pattedyr, som bygger forråd og går i vinterhi.

Fra dagslyset henter vi b.la. D-vitamin. Det får vi mindre af om vinteren og det kan give træthed. Hormoner i kroppen reguleres tilsvarende af dagslyset, særligt melatonin, kortisol og serotonin. Det er de hormoner, der påvirker vores døgnrytme, fordøjelse og mentale overskud.

Kan man gøre noget mod vintertræthed?

Der findes konkrete metoder til at reducere følelsen af vintertræthed og øge energien.

Jeg har samlet en række redskaber, der kan støtte dig og dine medarbejdere, så I reducerer eller undgår symptomer på vintertræthed eller vinterdepression. Helt konkret så handler det om at foretage justeringer i vaner, så de passer til den nye sæson. Justeringerne omhandler motion, ernæring og måden hvorpå dine medarbejder sover og restituerer.

Det mentale spiller også ind. Det kan være svært at acceptere, at der ikke er samme energi til rådighed i vinterhalvåret.

Hvad kan du som virksomhed gøre for dine medarbejdere?

Det er vigtigt, at du og den øvrige ledelse er opmærksomme på dette. At du anerkender, at dine medarbejderne måske ikke er klar over problematikken og de løsninger, der findes til rådighed for dem.

  • Du kan orientere medarbejderne, om emnet i form af plakater og events.
  • Du kan tilbyde redskaber til, så de er klar over mulige forebyggende handlinger, som giver dine medarbejdere mere energi. Se længere nede

Har du brug for hjælp til disse aktiviteter?

Concepts4Life kan hjælpe dig og dine medarbejdere med at få energien tilbage. Jeg tilbyder aktiviteter, som indeholder små konkrete udfordringer, som medarbejderen gradvist tager i brug.

Få gratis inspiration til hvad du kan gøre mod vintertræthed

Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet, vil du løbende modtage inspiration til hvad du kan gøre for at hjælpe dine medarbejder til mere energi.

Ved tilmelding modtager du en gratis brochure i A4 format om vintertræthed, som du kan udlevere til dine medarbejdere eller hænge op på udvalgte steder i din virksomhed.

Lyder det interessant? Så tilmeld dig herunder.

.

Navn:

Email:

Hvis det viser sig ikke at være for dig, så kan du altid framelde med et klik.

BLIV UDDANNET SUNDHEDSAGENT

Lær at lave jeres egne trivselskampagner forankret i jeres organisation langt ind i fremtiden.

www.sundhedsagent.dk

KICKSTART TRIVSLEN PÅ DIN ARBEJDSPLADS

Få nyhedsbreve kvit og frit med konkrete værktøjer og ideer, så du kan hjælpe dine kolleger til en hverdag med mere sundhed og arbejdsglæde.

Du modtager også tilbud på kurser og rådgivning. 

Du kan til enhver tid framelde med ét klik. 

 

Navn:

Email: