Søg
Close this search box.

Studier dokumenterer afkast af investeringer i sundhed og trivsel

Uafhængige studier har i gennem de seneste år vist, at det giver gladere medarbejdere og en højere produktivitet, når virksomheder sætter motion og sundhed på dagsordenen. Medarbejderne bliver bedre til at håndtere stress.

Investeringer i sundhed og trivsel kan en positiv effekt på bundlinjen din virksomhed på op til 6 gange investeringen. Den økonomiske effekt tegner sig både i sygefraværet og i produktiviteten.

Engagementet blandt dine medarbejderne stiger. De bliver bedre til at overholde deadlines. Når medarbejderne trives og udvikler sig i deres arbejde, er det lettere at fastholde dem på arbejdspladsen. Udadtil bliver din virksomhed mere attraktiv og har lettere ved at tiltrække talenter.

Det afgørende er, hvor godt aktiviteterne integreres i din organisation. Du og dine kolleger skal sætte mål for aktiviteterne og de skal give mening. Det er vigtigt at dine medarbejdere involveres i processen, så de tager ejerskab for forløbene.

Tilbuddene skal have dine medarbejders interesse og løbende tilpasses sæson, samt medarbejdernes fysiske form og udvikling.

Ledelsesmæssig forankring

Signalværdi og ledelsesmæssig forankring er vigtig, når du og din ledelse sætter sundhed og trivsel på programmet. Det skal være tydeligt for medarbejderne, hvorfor aktiviteterne er vigtige for dem og for jeres virksomhed.

Det skal fremgå at perspektivet er langsigtet, så dine medarbejder forstår, at I som ledelse mener det seriøst og at det bliver integreret del af virksomhedskulturen

Du og dine ledelsen er i høj grad en del af organisationen og fællesskabet. Dine lederne skal være synlige og vise, at de vil og tror på sundhed og trivsel på langt sigt. De bør derfor også deltage i aktiviteterne.

Relationerne styrkes

Fællesskabet kommer i højsædet, når alle medarbejdere deltager i aktiviteter på tværs af organisationen. Relationerne styrkes og nye opstår. Det binder hele organisationen sammen. Og det har stor betydning for det fremadrettede samarbejde blandt medarbejderne. Det er lettere at løse hverdagens konflikter og udfordringer, når man kender hinanden.

Brug for hjælp til at få gang i aktiviteter for sundhed og trivsel?

Concepts4life hjælper din virksomhed med aktiviteter, der booster energien blandt dine medarbejderne. Vi er med jer hele vejen fra idé til konkrete handlinger og løbende justeringer efter behov.

 

Ønsker du inspiration og ideer til mere om sundhed?

Tilmeld dig nyhedsbrev herunder.

.

Navn:

Email:

Hvis det viser sig ikke at være for dig, så kan du altid framelde med et klik.